Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Pompoen-kokossoep

  • 1 flespompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • rijstolie
  • 1 el kurkuma
  • 1 l water
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 bosje koriander
  • 4 naanbroden

Pittige garnalen

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 100 g cashewnoten
  • 500 g garnalen (diepvries)

Extra nodig

  • staafmixer
  • keukenpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Pompoen-kokossoep

  • Schil de flespompoen. Snijd de flespompoen in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de flespompoen in gelijke blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de sjalotten, knoflook pompoen en de kurkuma circa 2 minuten. Schenk het water en de kokosmelk erbij en voeg de kippenbouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Kook in circa 15 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd de koriander grof, voeg toe aan de soep en warm kort door.

Naanbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Bak het naanbrood in de oven in circa 8 minuten krokant.


Pittige garnalen

  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
  • Hak de cashewnoten grof.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de knoflook en de garnalen in circa 4 minuten gaar. Voeg de rode peper en de cashewnoten toe en bak circa 2 minuten mee. Breng de garnalen op smaak met het sap van een halve limoen.

Serveren

  • Verdeel de soep over soepkommen/soepborden. Verdeel de pittige garnalen over de soepkommen. Serveer het naanbrood ernaast.
Tip: Laat voor een vegetarische variant van dit gerecht de garnalen weg en vervang de kippenbouillonblokjes door groentebouillonblokjes. 

Geef je waardering

108
Pompoen-kokossoep met pittige garnalen