De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pompoen-kokossoep met pittige garnalen

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar pompoen én kokos samen smaakt hemels. Probeer het zelf maar met deze heerlijke pompoen-kokossoep met garnalen!

25 min (voor)bereidingstijd
Pompoensoep met garnalen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze pompoen-kokossoep is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar is zeker het proberen waard! 

Bereidingswijze

Pompoen-kokossoep

  • Schil de flespompoen. Snijd de flespompoen in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de flespompoen in gelijke blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de sjalotten, knoflook pompoen en de kurkuma circa 2 minuten. Schenk het water en de kokosmelk erbij en voeg de kippenbouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Kook in circa 15 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd de koriander grof, voeg toe aan de soep en warm kort door.

Naanbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Bak het naanbrood in de oven in circa 8 minuten krokant.

Pittige garnalen

  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
  • Hak de cashewnoten grof.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de knoflook en de garnalen in circa 4 minuten gaar. Voeg de rode peper en de cashewnoten toe en bak circa 2 minuten mee. Breng de garnalen op smaak met het sap van een halve limoen.

Serveren

  • Verdeel de soep over soepkommen/soepborden. Verdeel de pittige garnalen over de soepkommen. Serveer het naanbrood ernaast.

Tip: Laat voor een vegetarische variant van dit gerecht de garnalen weg en vervang de kippenbouillonblokjes door groentebouillonblokjes. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker