De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Bloemkoolpizza met citroentomaten

Een perfecte bloemkoolpizza heeft een knapperige bodem. Daarvoor is het belangrijk dat je deze zo dun mogelijk uitdrukt. De tomaten voor de topping worden gemarineerd in olie met citroe­nrasp, waardoor ze een zoete ronde smaak met een zure toets krijgen.

75 MIN
Bloemkoolpizza met citroentomaten

Bereidingswijze

Doe de tomaten, de rode ui, de citroenrasp, de olie en 1 theelepel zout in een kom en meng alles goed. Zet het mengsel apart.

Verwarm voor de tomatensaus een beetje olie in een kleine pan op matig vuur en bak hierin de knoflook goudbruin. Voeg de tomaatjes, de oregano en een snufje zout en peper toe. Bak dit onder af en toe roeren 10 minuten, tot de tomaatjes zacht zijn. Laat ze afkoelen en maak er dan in een keukenmachine een pasta van.

Doe voor de pizzabodem de bloemkoolroosjes in een (schone) keukenmachine. Schakel deze in tot de roosjes zo fijn zijn als rijst. Doe de bloemkool in een kom en voeg de overige ingrediënten voor de bodem toe. Meng alles goed tot een deegbal.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Stort het bloemkoolmengsel op de bakplaat en druk het met je handen uit tot twee ronde pizzabodems van zo’n 1 cm dik. Zet de bak­plaat als je tijd hebt 20-30 minuten in de koelkast – dat zorgt voor steviger en knapperiger bodems.

Strijk de tomatensaus uit over de bodems en leg er dan de gemarineerde tomaat en ui op. Bestrooi dit met een snufje zout en besprenkel het met een beetje olie. Bak de pizza’s 25-30 minuten, tot de tomaat zacht en de bodem knapperig is. Garneer ze met vers basilicum en serveer ze.

Dit recept komt uit het boek Detox Kitchen Groenten Verse en gezonde recepten zonder zuivel, tarwe en geraffineerde suiker door Lily Simpson.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker