Je favoriete zomerdrankje en koekjes in een. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar het kan. Deze frisse Mojito-koekjes zijn perfect tijdens een zomerse dag.

Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Personen

Koekjes

  • 45 g verse muntblaadjes
  • 1 limoen
  • 200 g suiker
  • 280 g zachte boter
  • 1 tl (zee)zout
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 320 g bloem

Glazuur

  • 120 g poedersuiker
  • 4 el rum
  • 20 g cacaopoeder

Garnering

  • 25 g groeve rietsuiker

Extra nodig

  • foodprocessor
  • hakmolen
  • steker van 6 cm
  • kleine spuitzak

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur

Koekjes 

Stap 1
Rasp de limoen. Hak de muntblaadjes met de limoenrasp en suiker in een foodprocessor heel fijn. 

Stap 2: 
Roer de boter, zout, ei en de eidooier luchtig in de mixer. Meng het muntmengsel erdoor. Meng de bloem erdoor. Pak het deeg in en laat een uur rusten in de koelkast.  

Stap 3: 
Verwarm de oven voor op 170 °C, boven- en onderwarmte. Rol het deeg uit tot een dikte van 6 mm en steek er rondjes uit. Bak de koekjes in circa 15 minuten gaar. Laat de koekjes na het bakken volledig afkoelen. 

Glazuur 
Roer de ingrediënten voor het glazuur glad en doe het in een klein spuitzakje. Spuit op elk koekje de ‘M’ van Mojito (of een andere vorm). Bestrooi het glazuur met grove rietsuiker en laat uitharden. 

Geef je waardering

95
Mojito Koekjes
Mojito Koekjes