De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kletskoppentaart

Er zijn enorm veel taarten die koekjes gebruiken. Maar deze heerlijke kletskoppentaart is een van onze lievelings taarten. De perfecte taart om in het weekend te maken.

Kletskoppentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Er zijn enorm veel taarten die koekjes gebruiken. Maar deze heerlijke kletskoppentaart is een van onze lievelings taarten. De perfecte taart om in het weekend te maken.

Bereidingswijze

Stap 1: cake 
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren samen met de suiker in de mixer luchtig. Smelt de boter en zeef de bloem en cacaopoeder. Spatel de bloem en cacao door het luchtige ei-suikermengsel en roer daarna de gesmolten boter erdoor. Giet de helft van het beslag op het bakpapier en strijk het gelijkmatig uit over de hele bakplaat. Bak deze cake gaar in 8 minuten. Trek na het bakken de cake met het bakpapier van de bakplaat af en laat het afkoelen op het aanrecht. Bak daarna de andere helft af.  

Rudolph’s Tip: Het cakebeslag is voldoende voor 2 bakplaten. Heb je genoeg ruimte? Dan kan je ze tegelijk afbakken. Als je deze 2 grote plakken cake tegelijk hebt gebakken, keer ze dan om op het aanrecht en trek er rustig het bakpapier vanaf.  

Stap 2: kletskoppen 
Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter en laat afkoelen. Hak de amandelen fijn. Meng de boter, suiker, water, kaneel, zout en de amandelen. Voeg de bloem toe en meng goed door. Verdeel het beslag met een theelepel of een spuitzak in kleine bolletjes op een bakplaat met bakpapier. Let op: het beslag loopt uit. Bak de koekjes circa 10 minuten in de oven. Laat de kletskoppen afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.  

Stap 3: opbouw 
Steek met een ronde (taart)ring, of snijd met een mesje langs een bord, 4 ronde plakken uit de cake. Leg de vier plakken naast elkaar en besmeer ze met de blauwe bessenjam. 

Klop de slagroom met suiker stijf en stapel de plakken cake op elkaar met steeds een laagje slagroom ertussen. Zorg ervoor dat je voldoende slagroom over houdt om de buitenkant van de taart helemaal in te smeren met nog een dun laagje. Schep de rest van de slagroom in een spuitzak. Spuit dopjes slagroom over hele de taart en druk daar de kletskoppen zachtjes in vast. 

Rudolphs Tip: 
Het is niet erg als sommige cakeplakken niet uit 1 stuk bestaan. Dan maak je gewoon een puzzel, dat zie je toch niet meer als de taart eenmaal gemaakt is. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >  BEKIJK

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker