1. Steek de barbecue aan.
2. Verwarm olie in een (frituur)pan tot 175 °C.
3. Optioneel: Pel en snijd de knoflook, rasp de limoen, hak de oregano, pel en hak de gember. Doe samen met zout en suiker in de vijzel of keukenmachine en stamp/maal tot een pasta. Voeg de rest van de specerijen toe en meng alles samen met de olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper.
4. Snijd de buitenkant van de ananas, snijd door de lengte in vieren en verwijder de harde kern van elk stuk.
5. Meng de gamba’s met de jerk-kruiden en zet apart om kort te marineren.
6. Wrijf de stukken ananas in met olijfolie, leg ze op de barbecue en grill circa 3 minuten per kant tot mooie grillstrepen ontstaan. Zet apart.
7. Pel en snipper de rode ui fijn, snijd de jalapeno in ringetjes en koriander fijn. Doe in een grote kom, rasp de schil van de limoen erboven en pers het sap erboven uit. Snijd de gegrilde ananas in blokjes en doe ze erbij samen met een scheut olijfolie, zout en peper. Zet in de koeling.
8. Snijd de tortillas in acht gelijke punten. Frituur mooi goudbruin en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout zodra ze uit de frituur komen.
9. Rijg de garnalen op spiesjes en grill ze op de barbecue circa 3 minuten per kant.
10.Serveer de garnalen met de salsa en zelfgemaakte tortilla chips.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties