De beef wellington is wereldberoemd en wordt enorm vaak gegeten met kerst. Alleen deze groente wellington is zeker het proberen waard! Hiermee verras je iedereen tijdens het kerstdiner. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 175 ml melk
  • 70 g zachte boter
  • 250 g bloem
  • 6 g zout
  • 7 g gedroogde gist

Pesto

  • 50 g pecannoten
  • 1 teen knoflook
  • 75 g Pecorino
  • 1 takje salie
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 6 el extra vierge olijfolie

Vulling

  • 1 aubergine
  • 100 g portobello's
  • olijfolie
  • 4 voorgekookte rode bieten
  • 1 eidooier met een scheutje room
  • 1 el sesamzaad

Extra nodig

  • staafmixer en hakmolentje
  • grillpan
  • steker van 3 en 1 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Stap 1: Deeg 
Verwarm de melk en meng de gist erdoor. Meng het zout door de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter en de melk. Meng beetje bij beetje de bloem met de melk. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rijzen buiten de koelkast. 

Stap 2: Pesto 
Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de pecannoten circa 2 minuten. Snijd de knoflook fijn en de pecorino in stukken. Pureer de pecorino, pecannoten, basilicum, salie, knoflook, zongedroogde tomaatjes en de olie tot een grove pesto. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Stap 3: Vulling + opbouw 
Verwarm de oven voor op 190ºC. Verwarm een grillpan voor. Snijd de aubergine en de portobello in plakken en bestrijk met een beetje olie. Gril beide kanten totdat er een mooi grilstreepje ontstaat.  


Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van 1 cm dik. Leg de plak op een bakplaat met bakpapier. Rol een stuk van het plasticfolie af en verdeel de plakken aubergine in twee rijen boven elkaar. Besmeer met de pesto en verdeel de portobello’s erover. Steek de bietjes uit met de steker van 3 cm. Leg de bietjes op de portobello’s en rol met behulp van het folie strak op.

Leg de groenterol op het deeg en rol deze ook strak op.  
Zorg ervoor dat het deeg aan de onderkant een klein beetje overlapt om het mooi aan te laten sluiten. Snijd het overtollige deeg af. Bewaar het deeg om vormpjes uit te steken. 

Steek met de steker van 1 cm. steker aan de bovenkant van de wellington twee gaatjes in het deeg waar het stoom uit kan. Steek uit het overtollige deeg vier rondjes van 3 cm.Gebruik een 2 cm steker om van de rondjes, ringen te maken. Leg een ring rondom ieder gaatje en leg daar nog een ring bovenop. Je hebt nu rondom elk gaatje een opgestapelde ring. 

Klop de eidooier en de room los. Bestrijk het deeg ermee en strooi als laatste de sesamzaadjes erover. Bak de groente wellington in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.  

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

186
Groente wellington
Groente wellington