De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

taco-bowl met chorizo en pompoen

Taco-bowls zijn makkelijk om te maken en te vullen met jouw favoriete ingrediënt!

35 min (voor)bereidingstijd
Taco-bowl met chorizo en pompoen

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Taco-bowls zijn makkelijk om te maken en te vullen met jouw favoriete ingrediënt! Wij vullen ze vandaag met de verrassende combinatie van pompoen en chorizo. 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170˚C.

2. Wrijf de tortilla’s lichtjes in met olijfolie en druk ze in de 4 vormen. Maak proppen van bakpapier en vul de vorm ermee, zodat de tortilla in vorm blijft. Bak 8 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en bak nog circa 2 minuten.

3. Schil ondertussen de pompoen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een ovenschaal, besprenkel met olie, bestrooi met komijnzaad, zout en peper.

4. Haal de gebakken taco-bowls uit de oven en verhoog de temperatuur naar 230˚C (of zet de oven op grillstand).

5. Rooster de pompoen circa 15 minuten. Schep halverwege het bakken een keer om.

6. Pel, halveer en snijd de uien in dunne ringen. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de uien. Snijd de chorizo in grove blokjes. Voeg toe aan de uien en bak circa 5 minuten.

7. Laat de bonen uitlekken, spoel af, schep door de uien en chorizo en verwarm. Breng op smaak met zout en peper.

8. Snijd de jalapeño in ringetjes en de limoen in parten.

9. Vul de gebakken tortilla’s met slabladeren, gebakken pompoen, ui, chorizo en bonen. Snijd de koriander voeg toe met de jalapeño en limoenparten (om zelf over het gerecht uit te knijpen). Schep er een flinke lepel sour cream bij en serveer.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker