1. Verwarm de oven voor op 170˚C.
2. Wrijf de tortilla’s lichtjes in met olijfolie en druk ze in de 4 vormen. Maak proppen van bakpapier en vul de vorm ermee, zodat de tortilla in vorm blijft. Bak 8 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en bak nog circa 2 minuten.
3. Schil ondertussen de pompoen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een ovenschaal, besprenkel met olie, bestrooi met komijnzaad, zout en peper.
4. Haal de gebakken taco-bowls uit de oven en verhoog de temperatuur naar 230˚C (of zet de oven op grillstand).
5. Rooster de pompoen circa 15 minuten. Schep halverwege het bakken een keer om.
6. Pel, halveer en snijd de uien in dunne ringen. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de uien. Snijd de chorizo in grove blokjes. Voeg toe aan de uien en bak circa 5 minuten.
7. Laat de bonen uitlekken, spoel af, schep door de uien en chorizo en verwarm. Breng op smaak met zout en peper.
8. Snijd de jalapeño in ringetjes en de limoen in parten.
9. Vul de gebakken tortilla’s met slabladeren, gebakken pompoen, ui, chorizo en bonen. Snijd de koriander voeg toe met de jalapeño en limoenparten (om zelf over het gerecht uit te knijpen). Schep er een flinke lepel sour cream bij en serveer.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties