Hutspot... Wie is er niet groot mee geworden? Je kunt gaan voor de klassieke versie, maar wedden dat deze variant met pompoen je ook bijzonder lekker zal gaan smaken? 

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 3 uien
  • 500 g kruimige aardappels
  • 1 winterpeen
  • 1/2 flespompoen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje kervel
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 4 kabeljauwfilets à 120 g
  • 1 mespunt nootmuskaat

Extra nodig

  • ovenschaal
  • pureestamper
  • staafmixer + hakmolentje

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1:
Snijd 2 uien in grove stukken. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. 
Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Schil en snijd de pompoen in blokjes.

Stap 2:
Kook de ui, aardappels, wortel en pompoen samen in een pan met water en het bouillonblokje in circa 15 minuten gaar.

Stap 3:
Verwarm de oven voor op 150 °C.

Stap 4:
Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de overgebleven ui fijn. Pluk de kervel en hak fijn (houd 4 takjes apart om te garneren). Pureer de knoflook, ui, kervel, rasp en sap van de citroen, scheutje olijfolie en de paneermeel tot een smeuïge massa.

Stap 5:
Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Bedek de bovenkant van de vis met de kervelpuree. Gaar de kabeljauwfilets in circa 10 minuten in de oven.

Stap 6:
Giet de aardappels met groenten af. Stoom het geheel op laag vuur droog en stamp fijn met een pureestamper. Breng de hutspot op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 
Schep de pompoen-hutspot op borden. Leg de kabeljauwfilets op de hutspot en garneer met kervel.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

Geef je waardering

2
Pompoen-hutspot met kabeljauw
Pompoen-hutspot met kabeljauw 2