Pompoen mac and cheese
-
Verwarm de oven tot 200 °C. Halveer de pompoen en verwijder de pitten.
-
Leg met de gesneden kant naar beneden en prik met een mes een paar gaatjes in de schil.
-
Leg de knoflookteen in het velletje erbij en rooster een halfuur in de oven.
-
Kook de pasta al dente. Giet de pasta af en bewaar 100 ml kookvocht.
-
Schep het vruchtvlees uit de pompoen en doe in een keukenmachine of hoge beker.
-
Knijp de knoflook uit het velletje en voeg paprikapoeder en uienpoeder toe samen met 50 ml kookvocht van de pasta.
-
Mix de ingrediënten in de maatbeker tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.
-
Meng de pompoensaus door de pasta en voeg zo nodig extra water toe. Het moet echt supersmeüig zijn.
-
Roer 2/3 van de kaas door de pasta en verdeel het mengsel in een ovenschaal.
-
Maak af met de overgebleven kaas en panko en rooster in de oven tot de panko goudbruin is gebakken
0 reacties