De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pompoen mac and cheese

Deze pompoen mac and cheese is de gezondere variant van de bekende mac and cheese. Superlekker en écht comfortfood!

20 min voorbereidingstijd
40 min oventijd
Pompoen mac and cheese uit Bibi's Bijgerechten.

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

"Geroosterde, gepureerde pompoen is súper romig en daarom perfect voor een mac and cheese met verstopte groente."

Bereidingswijze

Pompoen mac and cheese

  1. Verwarm de oven tot 200 °C. Halveer de pompoen en verwijder de pitten.

  2. Leg met de gesneden kant naar beneden en prik met een mes een paar gaatjes in de schil.

  3. Leg de knoflookteen in het velletje erbij en rooster een halfuur in de oven.

  4. Kook de pasta al dente. Giet de pasta af en bewaar 100 ml kookvocht.

  5. Schep het vruchtvlees uit de pompoen en doe in een keukenmachine of hoge beker.

  6. Knijp de knoflook uit het velletje en voeg paprikapoeder en uienpoeder toe samen met 50 ml kookvocht van de pasta.

  7. Mix de ingrediënten in de maatbeker tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.

  8. Meng de pompoensaus door de pasta en voeg zo nodig extra water toe. Het moet echt supersmeüig zijn.

  9. Roer 2/3 van de kaas door de pasta en verdeel het mengsel in een ovenschaal.

  10. Maak af met de overgebleven kaas en panko en rooster in de oven tot de panko goudbruin is gebakken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker