De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pompoen stamppot

Op zoek naar een koolhydraatarme stamppot? Deze pompoenstappot met feta van Hugo Kennis wil je proeven!

15 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Koolhydraatarme stamppot

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

"Maak deze overheerlijke stamppot van pompoen, spinazie, knolselderij en feta. Supergezond én ook nog eens koolhydraatarm. Wat wil je nog meer?"

Bereidingswijze

Pomppoenhutspot

  1. Schil de knolselderij en pompoen en snijd in blokjes. Kook de groentes in één pan in 20 minuten beetgaar. Kook ondertussen in een andere pan de 2 eieren tot gewenste hardheid.

  2. Bak het spek uit in een droge koekenpan.

  3. Giet de beetgare knolselderij en pompoen af en stamp ze samen met de mosterd tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Voeg dan handje voor handje de spinazie toe. Stamp deze tussendoor fijn met de pompoen-knolselderijpuree.

  5. Verkruimel de feta en snijd de eieren door de helft. Serveer de stamppot met het uitgebakken spek, eieren en feta.

    Bekijk onze favoriete pompoenrecepten

Waarom stamppot met pompoen maken?

Pompoen is van nature zoeter dan aardappel en geeft je stamppot een heerlijke zoete smaak. Combineer dit met zoute ingrediënten als uitgebakken spekjes of feta - voor de vegetariërs. 

Miniatuur

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker