Maak deze overheerlijke stamppot van pompoen, spinazie, knolselderij en feta. Supergezond én ook nog eens koolhydraatarm. Wat wil je nog meer? 

Ingredienten

4
Personen

  • 800 g pompoen
  • 400 g spinazie
  • 400 g knolselderij
  • 2 eieren
  • 150 g feta
  • 150 g spekblokjes
  • 4 tl mosterd
  • peper en zout

Bereidingswijze

45 minuten

Stap 1
Schil de knolselderij en pompoen en snijd in blokjes. Kook de groentes in één pan in 20 minuten beetgaar. Kook ondertussen in een andere pan de 2 eieren tot gewenste hardheid.

Stap 2
Bak het spek uit in een droge koekenpan.

Stap 3
Giet de beetgare knolselderij en pompoen af en stamp ze samen met de mosterd tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4
Voeg dan handje voor handje de spinazie toe. Stamp deze tussendoor fijn met de pompoen-knolselderijpuree.

Stap 5
Verkruimel de feta en snijd de eieren door de helft. Serveer de stamppot met het uitgebakken spek, eieren en feta.

Geef je waardering

Koolhydraatarme stamppot