Pompoen kun je heerlijk op smaak brengen met kruiden als tijm, rozemarijn en knoflook. Máár pompoen uit de oven wordt pas écht lekker met de speciale toevoeging van honing of ahornsiroop. 

Pompoen karamelliseren

Voordat je de pompoen in de oven zet, bestrijk je deze met een dun laagje honing of ahornsiroop. Door de warmte van de oven karamelliseert de honing. Dit accentueert de lichtzoete smaak van de pompoen. Benieuwd? Probeer het zelf met dit simpele recept.

Ingrediënten

Voor 4 personen I 30 minuten

  • 800 gram pompoen
  • 2 eetlepels honing of ahornsiroop
  • Zout en peper
  • Verse rozemarijn
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Bakpapier
Gekarameliseerde pompoen

Gekaramelliseerde pompoen uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de ovenplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en verdeel deze op de ovenplaat.
  3. Besprenkel de pompoen met honing (of ahornsiroop) en olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper. Bak de pompoen vijftien minuten in de oven.
  4.  Strooi de feta en verse rozemarijn over de pompoenstukjes en bak het geheel nog tien minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Meer pompoenhacks:

Zo snijd en schil je razendsnel een pompoen
Wist je dat pompoenpitten hartstikke gezond zijn?