Penne met witte bolognese

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Penne met witte bolognese

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Schil en rasp de winterpeen fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij circa 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 5 minuten mee. Schenk de witte wijn en de bouillon erbij en verwarm de saus circa 15 minuten. Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de mascarpone, de helft van de peterselie en twee derde van de Parmezaanse kaas door de saus. Schep de penne door de saus en roer goed door. Strooi de resterende Parmezaanse kaas erover.

Venkel

Snijd de steetjes en de onderkant van de venkel en snijd de venkel in achten. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de venkel circa 8 minuten. Breng op smaak met het sap van een halve citroen en een beetje zout en peper. Strooi de resterende peterselie over de venkel.

Ingredienten

4
Personen

Penne met witte bolognese

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 0.5 winterpeen
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g rundergehakt
  • 150 ml witte wijn
  • 150 ml groentebouillon
  • 300 g penne rigate
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 250 g mascarpone
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 venkelknollen
  • 0.5 citroen

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
4