De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Penne met witte bolognese

Laat je verrassen door deze heerlijke witte variatie op de klassieke Bolognesesaus van mascarpone!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Penne met witte bolognese

Bereidingswijze

Penne met witte bolognese

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Schil en rasp de winterpeen fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij circa 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 5 minuten mee. Schenk de witte wijn en de bouillon erbij en verwarm de saus circa 15 minuten. Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de mascarpone, de helft van de peterselie en twee derde van de Parmezaanse kaas door de saus. Schep de penne door de saus en roer goed door. Strooi de resterende Parmezaanse kaas erover.

Venkel

Snijd de steetjes en de onderkant van de venkel en snijd de venkel in achten. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de venkel circa 8 minuten. Breng op smaak met het sap van een halve citroen en een beetje zout en peper. Strooi de resterende peterselie over de venkel.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediƫnten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en EstĆ©e je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.