Verhit 3 eetlepels olijfolie in koekenpan en bak de gamba’s aan. Pers 2 knoflooktenen erboven en blus af met de witte wijn. Voeg het sinaasappelsap toe en laat een paar minuutjes stoven.
Haal de gamba’s uit de pan. Doe de linguine met wat zout in de pan met kokend water en kook 8-10 minuten.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde pan waarin de gamba’s zijn bereid en pers de overige knoflook erboven. Voeg de tomatenstukjes toe. Fruit de knoflook en tomatenstukjes even aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend een minuutje mee. Voeg een scheutje van het linguinekookvocht en de panna toe. Pel 2 gamba’s en hak het vlees in stukjes en doe het in de saus. Voeg driekwart van de peterselie toe. Kook de saus tot ook de pasta gaar is. Laat de linguine uitlekken en schep door de saus.
Schep de linguine met saus op een schaal of op 2 borden. Leg de overige gamba’s erop. Bestrooi met de achtergehouden peterselie en sinaasappelrasp.
0 reacties