De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gamberoni con linguine (gamba’s met linguine)

Verhit 3 eetlepels olijfolie in koekenpan en bak de gamba’s aan. Pers 2 knoflooktenen erboven en blus af met de witte wijn. Voeg het sinaasappelsap toe en laat een paar minuutjes stoven.
Haal de gamba’s uit de pan.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gamberoni con linguine (gamba’s met linguine)

Bereidingswijze

Verhit 3 eetlepels olijfolie in koekenpan en bak de gamba’s aan. Pers 2 knoflooktenen erboven en blus af met de witte wijn. Voeg het sinaasappelsap toe en laat een paar minuutjes stoven.

Haal de gamba’s uit de pan. Doe de linguine met wat zout in de pan met kokend water en kook 8-10 minuten.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde pan waarin de gamba’s zijn bereid en pers de overige knoflook erboven. Voeg de tomatenstukjes toe. Fruit de knoflook en tomatenstukjes even aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend een minuutje mee. Voeg een scheutje van het linguinekookvocht en de panna toe. Pel 2 gamba’s en hak het vlees in stukjes en doe het in de saus. Voeg driekwart van de peterselie toe. Kook de saus tot ook de pasta gaar is. Laat de linguine uitlekken en schep door de saus.

Schep de linguine met saus op een schaal of op 2 borden. Leg de overige gamba’s erop. Bestrooi met de achtergehouden peterselie en sinaasappelrasp.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.