1. Breng een flinke pan water aan de kook en kook de eieren 4 minuten. Haal uit de pan en spoel koud.
2. Snijd de onderkant van de paksoi en haal de bladeren los en snijd ze grof in de lengte.
3. Kook de ramen (evt. in een mandje in de pan) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer gelijk ook de paksoi in het kookwater.
4. Breng de bouillon tegen de kook aan en los de misopasta erin op. Laat op laag vuur trekken.
5. Hak het witte deel van de bosuien in stukken. Pel en snijd de sjalot en knoflook. Was en snijd de gember in stukjes. Doe het gehakt met de gesneden bosui, misopasta, gember, tomatenpuree, crispy chili olie, knoflook en sjalot in de kleine kom van de keukenmachine en maal.
6. Verhit de wok, voeg de olie toe en bak het sesamzaad lichtbruin. Voeg het gehaktmengsel toe en bak rul.
7. Pel de eieren. Snijd het groen van de bosui in dunne schuine ringetjes.
8. Doe de noedels in de kommen. Schep het gehakt erbij. Leg de paksoi, taugé en een ei in de kommen. Schenk de bouillon erop. Geef er crispy chili olie of sambal en sojasaus bij en druppel wat sesamolie in de kommen. Bestrooi met groene bosuiringetjes.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties