De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kippenbouillon

Kippenbouillon maken? Eitje. Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste ingrediënten en flink wat geduld.

30 min voorbereidingstijd
30 min oventijd
480 min wachttijd
Kippenbouillon

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

"Kippenbouillon is supermakkelijk om te maken. Met dit basisrecept hoef je nooit meer een bouillonblokje te kopen."

Bereidingswijze

Kippenbouillon

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. 

  2. Bak de kip circa 30 minuten in de oven. 

  3. Breng de kip in een pan met water aan de kook.

  4. Snijd de preien, wortels en bleekselderij in stukjes. Pel en snipper de uien. Pluk de tijm en scheur de laurierblaadjes. Voeg alle ingrediënten toe aan de pan met water. 

  5. Laat de bouillon, op laag vuur, minimaal acht uur trekken. Schuim de bouillon regelmatig af met een schuimspaan.

  6. Schenk de bouillon voorzichtig door een passeerdoek.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Ziet er goed uit. waarom gaan er 2 keer 3 uien in?
Bas Velthuizen
12-02-2025
Hi!

Alhoewel uien heel lekker zijn, maakt 6 uien in dit recept het eerder een uiensoep dan een kippenbouillon. Bedankt voor je oplettendheid. We passen het recept aan.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
18-02-2025

Ook lekker