Kippenbouillon

79
Gemiddeld
Kippenbouillon

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de kip circa 30 minuten in de oven. Breng de kip in een pan met water aan de kook.

Snijd de preien, wortels en bleekselderij in stukjes. Pel en snipper de uien. Pluk de tijm en scheur de laurierblaadjes. Voeg alle ingrediënten toe aan de pan met water. Laat de bouillon, op laag vuur, minimaal acht uur trekken. Schuim de bouillon regelmatig af met een schuimspaan.

Schenk de bouillon voorzichtig door een passeerdoek.

Ingredienten

4
Personen

Kippenbouillon

  • 1 soepkip
  • 3 l water
  • 5 preien
  • 5 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 stukjes foelie
  • 3 uien
Geef je waardering
79