De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

misosoep

180 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Misosoep

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Dashi
Week de kombu circa 3 uur in het water. Breng vervolgens het water met de kombu tegen de kook aan, maar laat het niet koken. Laat circa 15 minuten trekken en verwijder de kombu. Voeg de bonitovlokken, de witte miso en het zout toe en laat circa 10 minuten trekken. Zorg dat het niet kookt anders verdwijnt de smaak van de miso. Zeef de dashi.

Misosoep
Week de kombu circa 3 uur in koud water en snijd in reepjes. Snijd de tofu in blokjes. Schil en snijd de rettich in reepjes. Snijd de bosui fijn.

Serveren
Verdeel de kombu, tofu en de rettich over een kom. Giet de dashi erover. Verbrokkel het zeewier. Bestrooi de misosoep voor het serveren met het zeewier en de bosui.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker