Chocoladecannelés
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 215 °C. Leg de lakzegel minstens 30 minuten vooraf in de vriezer, het liefst nog eerder. Kwast de cannelévormpjes in met boter.
Stap 2:
Verwarm in een pan de melk en de boter en breng aan de kook. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit en voeg toe aan de melk.
Stap 3:
Voeg het ei, dooiers en de rum toe aan een hoge kom en pureer met de staafmixer tot een egale massa. Voeg de warme melk toe en pureer totdat alles goed gemengd is. Voeg als laatste de bloem, cacaopoeder, zout en de suiker toe en mix met de staafmixer het geheel tot een gladde massa.
Stap 4:
Vul de ingevette cannelévormpjes voor driekwart met het beslag. Bak de cannelé’s circa 5 minuten op 215 °C. Verlaag de temperatuur van de oven naar 190 °C en bak de cannele’s nog circa 30 minuten. Haal ze direct uit de vormpjes en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
Kaneelroom
Klop de slagroom met honing en kaneel in de kom van de mixer stijf. Schep de kaneelroom in een spuitzak met een kartelmondje. Spuit kleine toefjes kaneelroom op de afgekoelde cannelés.
Decoratie
Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen tot een temperatuur van 30 °C. Schep met een koffielepeltje de gesmolten chocolade in druppels ter grootte van een twee euro munt op een vel bakpapier. Haal de lakzegel uit de vriezer en druk deze zachtjes voor circa 10 seconden op de chocolade. Laat iets afkoelen. Serveer de chocoladezegel op de kaneelroom en decoreer met eetbare viooltjes.
Meld je aan en praat mee