De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zoetzure tijgergarnalen

Garnalen: met deze schaaldieren kan je eindeloos variëren. Probeer deze zoetzure variant eens! Miljuschka deelt haar super snelle recept.
20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Snel met Mil zoetzure tijgergarnalen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Deze zoetzure tijgergarnalen zijn rijk van smaak en dit gerecht staat ook nog eens heel snel op tafel, eet smakelijk!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Doe twee eetlepels sojasaus, maizena en geraspte kokos in een kom en roer goed door. Voeg de garnalen toe. Meng totdat alle garnalen bedekt zijn met de marinade. 

  2. Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen goudbruin en knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de bosui en rode peper in ringen. Rasp de gember. 

  4. Gebruik de olie van de garnalen om de ui en paprika in te bakken. Voeg de knoflook, gember, bosui en rode peper toe en bak een paar minuten mee. Giet eventueel wat olie af als je nog wat in de pan hebt. 

  5. Voeg de rest van de sojasaus, ketchup, zoete chilisaus en rodewijnazijn en 100 ml water toe aan de pan en laat het een paar minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. 

  6. Voeg de gebakken garnalen toe aan de saus en warm een paar minuten mee. Serveer de zoetzure garnalen met gebakken rijst.   

Een gloednieuw programma: 'Snel met Miljuschka'! In dit programma geeft 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen tips om een gezonde en vooral lekkere gezinsmaaltijd snel op tafel te toveren, voor doordeweeks én in het weekend.

 

Snel met miljuschka

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.