Nacho's, heerlijk voor bij de borrel, voor tussendoor, of als snack in de avond. Met dit recept maak je ze gemakkelijk in de airfryer. Danny deelt zijn recept.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Nacho’s

  • 5 tl paprikapoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl oregano
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 3 st tortilla's
  • olijfolie

Tomatensalsa

  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 st ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • een paar takjes bladpeterselie
  • 1 st limoen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 200 g tomatenblokjes
  • peper en zout

Afmaken nachoshotel

  • 200 g geraspte kaas
  • een paar takjes koriander

Bereidingswijze

25 minuten

Nacho’s 
Stap 1: 
Meng de gedroogde specerijen en kruiden. Snijd de tortilla’s in kleine driehoekjes, besprenkel ze olie en bestrooi met de kruiden.  

Stap 2: 
Verwarm de airfryer op 150ºC. Doe de tortilla’s in de mand van de airfryer en zet er een klein rooster op. Bak voor circa 15 minuten. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. Verhoog vervolgens de temperatuur op 160ºC.  

Tomatensalsa 
Stap 1: 
Hak de kappertjes, ansjovisfilets, knoflook en peterselie fijn en doe in de bak van de airfyer. Rasp en pers de limoen erboven en voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout. 

Stap 2: 
Verdeel de tortillachips over de bakvorm en bestrooi met geraspte kaas. Bak circa 5 minuten in de airfryer. Hak de koriander en strooi over de nachoschotel.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN EVERY DAY FRY-DAY

Geef je waardering

Nachos uit de airfryer
Nachos uit de airfryer