De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

halloumi-frieten met frisse avocado-yoghurtdip

Halloumi-frieten zijn de ideale borrelhap. Lekker met de avocado-dip van Griekse yoghurt!

15 min (voor)bereidingstijd
Halloumi-frieten

Een recept van

Samen met DODONI delen wij het recept voor Halloumi-frieten. Deze snack is misschien wel de meest populaire borrelhap van dit moment. En wat is een frietje zonder dip? Maak eens een avocado-dip met de authentieke Griekse yoghurt van DODONI. 

Bereidingswijze

Prak of blend de avocado tot een puree. Roer alle ingrediënten voor de yoghurtdip in een kom en zet het in de koelkast.

Snijd de halloumi in repen van ongeveer 1 cm bij 1 cm dik.

Maak een fabriekslijm van een schaal met bloem (gemixt met wat zout en peper), een schaal met een geklutst eitje en een schaal met panko.

Haal de frieten door de bloem zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Dip ze vervolgens in het ei en bedek ze daarna met panko. Druk de panko eventueel een beetje aan.

Ga door tot alle frieten een laagje hebben.

Zet een frituurpan aan op 180 graden. Of gebruik een gietijzeren pan met een flinke laag olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie of slaolie. Frituur de halloumi-frieten totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier. Besprenkel met een klein beetje zout en peper.

Serveer de halloumi-frieten met de avocado-yoghurtdip

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker