De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Halloumi-frieten met frisse avocado-yoghurtdip

Halloumi-frieten zijn de ideale borrelhap. Lekker met de avocado-dip van Griekse yoghurt!

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Halloumi-frieten

Een recept van

Samen met DODONI delen wij het recept voor Halloumi-frieten. Deze snack is misschien wel de meest populaire borrelhap van dit moment. En wat is een frietje zonder dip? Maak eens een avocado-dip met de authentieke Griekse yoghurt van DODONI. 

Bereidingswijze

Prak of blend de avocado tot een puree. Roer alle ingrediënten voor de yoghurtdip in een kom en zet het in de koelkast.

Snijd de halloumi in repen van ongeveer 1 cm bij 1 cm dik.

Maak een fabriekslijm van een schaal met bloem (gemixt met wat zout en peper), een schaal met een geklutst eitje en een schaal met panko.

Haal de frieten door de bloem zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Dip ze vervolgens in het ei en bedek ze daarna met panko. Druk de panko eventueel een beetje aan.

Ga door tot alle frieten een laagje hebben.

Zet een frituurpan aan op 180 graden. Of gebruik een gietijzeren pan met een flinke laag olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie of slaolie. Frituur de halloumi-frieten totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier. Besprenkel met een klein beetje zout en peper.

Serveer de halloumi-frieten met de avocado-yoghurtdip

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.