Zwarte-rijstsalade met tofu
-
Doe de maïskolven in een pan, zet onder water en kook in circa 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
-
Kook intussen de zwarte rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat afkoelen of spoel koud.
-
Breng een grote pan water aan de kook. Dop en kook de tuinbonen in het kokende water tot ze gaan drijven. Giet af en spoel koud. Dubbeldop de helft van de tuinbonen.
-
Pel en snipper de ui. Maak de paprika’s schoon en snijd in kleine blokjes. Snijd de komkommer overlangs in vieren, snijd de zaadlijst eruit en snijd in kleine blokjes.
-
Verwarm de grillpan. Wrijf de maïskolven in met olie en bestrooi met gerookt-paprikapoeder. Grill ze op middelhoog vuur circa 10 minuten in de grillpan. Keer regelmatig.
-
Snijd de maïskorrels van de kolven.
-
Meng in een kom de sojasaus, limoensap en sesamolie en meng de groenten en rijst hierdoor.
-
Verdeel de rijstsalade over de borden. Hak de pinda’s grof en strooi over de salade. Pluk de koriander en strooi over de salade.
Hoisin-aubergine
-
Snijd de aubergines in dikke ronde plakken (circa 4 plakken per aubergine). Bestrooi met zout en peper.
-
Verhit een grote koekenpan, voeg een royale scheut olie toe en bak de aubergines in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
-
Bestrijk de aubergines in de pan met de hoisin, keer om en laat karamelliseren. Bestrijk ook de andere kant, keer weer om en laat karamelliseren.
-
Bestrooi met het geroosterd sesamzaad en haal uit de pan.
Tofu in kruidige sojasaus
-
Dep de tofu heel goed droog met keukenpapier of een schone doek. Snijd in 2 cm dikke plakken. Kerf kruislings in met een mes.
-
Doe de bloem in een diep bord. Haal de tofu door de bloem. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de tofu krokant. Bestrooi met een beetje zout.
-
Meng in een kom de sojasaus, ketjap, water, knoflookpuree, gemberpuree, komijnpoeder, korianderpoeder, gerookt-paprikapoeder en kurkuma.
-
Schenk de kruidige sojasaus bij de tofu. Laat even koken zodat de tofu omhuld is met een laagje van de saus.
0 reacties