Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Wrijf de gefermenteerde tofu glad in een ruime kom. Voeg de Chinese kookwijn, oestersaus, donkere sojasaus, lichte sojasaus en suiker toe en meng door.
-
Pel de knoflook en pers uit boven de marinade. Schil de gember en pers uit boven de marinade. Meng goed door.
-
Snijd de varkensnek in plakken van ca. 1 cm dik en wentel het door de marinade. Masseer de marinade in met je handen.
-
Rijg het gemarineerde vlees aan de satéprikkers en hang aan een rooster. Bak voor 40 minuten in de oven.
-
Bestrijk gebakken varkensvlees met met de honing. Snijd daarna in dunne plakjes.
-
Leg de char siu op een bord en bestrooi met sesamzaad. Snijd de bosui in dunne ringetjes en strooi over het vlees. Serveer eventueel met een klein scheutje sojasaus.
2 reacties
We raden wel aan om echt de nek te gebruiken om het recept zo goed mogelijk te laten slagen.
Groeten,
Team-24Kitchen