De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalm wellington

Bij bijna iedereen heeft het al weleens op tafel gestaan bij het kerstdiner: wellington. In Lekker Feestelijk! maakt Jet deze verrassende variant met zalm.

Zalm wellington

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Wellington is écht een klassiek kerstgerecht. Ik maak 'm graag met zalm, maar hij wordt ook vaak gemaakt met ossenhaas. Je kunt het zelfs vega maken met biet of pompoen! Voor ieder wat wils."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven tot 180 °C.

  2. Snijd de prei door de helft en vervolgens in reepjes. Hak de dille fijn.

  3. Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de prei in 4 minuten gaar. Voeg de dille en de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Rol het bladerdeeg uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de zalm op 1/3 van het bladerdeeg. Verdeel het preimengsel over de zalm.

  5. Vouw de zijkanten van het bladerdeeg over de zalm heen en druk goed aan. Snijd het overtollige deeg voorzichtig weg.

    Steek sterretjes uit het overtollige deeg en plak die ter versiering op het bladerdeeg. Zo geef je de zalm wellington een feestelijke touch.

  6. Klop het ei los in een kommetje. Bestrijk het bladerdeeg met het ei. Verdeel het sesamzaad.

  7. Bak de zalm wellington in 25 minuten goudbruin in de oven (of wanneer de zalm een kerntemperatuur heeft van 55°C-60°C). Serveer met groene asperges of haricot verts.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Feestelijk! deel Jet van Nieuwkerk haar snelste recepten die je tijdens de feestdagen op tafel kan zetten. Zeg maar dag tegen de kerststress!

Lekker Feestelijk set met jet

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

lekker recept! ik ga er een heerlijke yoghurt-dille saus bij maken en inglegde radijsjes!
fijne feestdagen!
W van der Giessen
10-12-2023

Ook lekker