Stappenplan
-
Verwarm de oven tot 180 °C.
-
Snijd de prei door de helft en vervolgens in reepjes. Hak de dille fijn.
-
Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de prei in 4 minuten gaar. Voeg de dille en de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
Rol het bladerdeeg uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de zalm op 1/3 van het bladerdeeg. Verdeel het preimengsel over de zalm.
-
Vouw de zijkanten van het bladerdeeg over de zalm heen en druk goed aan. Snijd het overtollige deeg voorzichtig weg.
-
Klop het ei los in een kommetje. Bestrijk het bladerdeeg met het ei. Verdeel het sesamzaad.
-
Bak de zalm wellington in 25 minuten goudbruin in de oven (of wanneer de zalm een kerntemperatuur heeft van 55°C-60°C). Serveer met groene asperges of haricot verts.
1 reactie
fijne feestdagen!