De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ovenpakketjes met witte asperges, zalm, krieltjes, witte wijn en peterselie

Deze overheerlijke ovenpakketjes met witte asperges, zalm en witte wijn zijn een echte aanrader!

Ovenpakketjes met witte asperges, zalm, krieltjes, witte wijn en peterselie

Een recept van

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180°C.

Breng een grote pan met water aan de kook. Snij de uiteindes van de witte asperges. Snij de asperges schuin in stukken van ongeveer 5 centimeter lang. Was en halveer de krieltjes. Kook de aspergestukken en krieltjes vijf minuten voor.

Haal de peterselieblaadjes van de stengels en hak fijn. Pel de knoflook en hak of pers fijn. Snij de citroen in plakken. Snij de boter in kleine blokjes. Giet de asperges en krieltjes af en meng er de roomboter, de boter, knoflook, citroen en de helft van de peterselie door. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Snij de zalm in vier gelijke moten. Leg vier grote stukken aluminiumfolie van ongeveer 50 centimeter lang klaar en verdeel hierover het aspergemengsel. Leg hierop de zalm en kruid met peper en zout. Besprenkel met een beetje olijfolie en de witte wijn en vouw de folie dicht, zodat je vier mooie pakketjes hebt. Let op: de pakketjes hoeven niet strak te worden dichtgevouwen, er moet juist ruimte voor lucht in ontstaan. Leg de ovenpakketjes in een braadslee of op een bakplaat en gaar in ongeveer 20 minuten, tot de zalm nog rosé aan de binnenkant is en de groenten gaar. Serveer de pakketjes open met de resterende peterselie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker