De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ovenpakketjes met witte asperges, zalm en krieltjes

Deze overheerlijke ovenpakketjes met witte asperges, zalm en witte wijn zijn een echte aanrader.

25 min. voorbereidingstijd
20 min. oventijd
Direct naar recept
Ovenpakketjes met witte asperges, zalm, krieltjes, witte wijn en peterselie

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

"Zin in asperges? Maak de heilige drie-eenheid combinatie asperges, zalm en krieltjes. Een echte traktatie."

Bereidingswijze

Ovenpakketjes met witte asperges, zalm en krieltjes

  1. Verwarm je oven voor op 180°C.

  2. Breng een grote pan met water aan de kook. Snij de uiteindes van de witte asperges. Snij de asperges schuin in stukken van ongeveer 5 centimeter lang. Was en halveer de krieltjes. Kook de aspergestukken en krieltjes vijf minuten voor.

  3. Haal de peterselieblaadjes van de stengels en hak fijn. Pel de knoflook en hak of pers fijn. Snij de citroen in plakken. Snij de boter in kleine blokjes. Giet de asperges en krieltjes af en meng er de roomboter, de boter, knoflook, citroen en de helft van de peterselie door. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  4. Snij de zalm in vier gelijke moten. Leg vier grote stukken aluminiumfolie van ongeveer 50 centimeter lang klaar en verdeel hierover het aspergemengsel. Leg hierop de zalm en kruid met peper en zout. Besprenkel met een beetje olijfolie en de witte wijn en vouw de folie dicht, zodat je vier mooie pakketjes hebt. Let op: de pakketjes hoeven niet strak te worden dichtgevouwen, er moet juist ruimte voor lucht in ontstaan. 

  5. Leg de ovenpakketjes in een braadslee of op een bakplaat en gaar in ongeveer 20 minuten, tot de zalm nog rosé aan de binnenkant is en de groenten gaar. Serveer de pakketjes open met de resterende peterselie.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.