De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

porchetta met pistache en venkelzaad

Deze porchetta is een pronkstuk op je kersttafel. Maak dit gerecht makkelijk en snel met Miljuschka's recept.

240 min kooktijd
Snel met Mil kerst Porchetta met pistache en venkelzaad

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Deze buikspek-rollade met pistache en venkel is perfect voor de feestdagen. Ik deel mijn verrassende recept.

Bereidingswijze

Stappenplan

 1. Leg het buikspek op een snijplank met het zwoerd naar boven. Snijd de vetlaag in. Draai het stuk om en breng op smaak met zout en peper. 

 2. Snijd de ui fijn. Hak de knoflook fijn. Ris de rozemarijn en snijd fijn. Snijd de salie fijn. Hak de abrikozen en de pistachenoten fijn.

 3. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Voeg de ui toe en bak op middelhoog vuur zacht en glazig. Voeg de knoflook, venkelzaadjes en rozemarijn en salie toe en bak voor 2 minuten. Voeg dan de abrikozen, pistache, panko, ei en sherry toe en bak nog 5 minuten.  

 4. Verdeel de vulling over het buikspek en druk goed aan. Rol het vlees strak op. Knoop in het midden een touw vast. Knoop dan aan de uiteinden een touw. Knoop waar nodig de rest van de porchetta vast met het keukentouw.

 5. Leg de porchetta met de onderkant naar beneden in een braadslede. Laat de porchetta een nacht, of minstens 2 uur, onafgedekt rusten in de koelkast. Haal het vlees zeker 1 uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

 6. Verwarm de oven voor op 220 °C. Druppel wat olijfolie over de rollade. Rooster het vlees voor 20 minuten. Verlaag de oventemperatuur dan naar 170 °C en bak voor 2 uur. Laat daarna 20 minuten rusten. Snijd voor het serveren in plakken. 

  ONTDEK HIER ALLE ANDERE MAKKELIJKE KERSTRECEPTEN

Deze kerst helpt Miljuschka je een handje bij het kerstdiner! In de kersteditie van "Snel met Miljuschka" maakt Miljuschka de mooiste, lekkerste, snelste en makkelijkste kerstgerechten. Zodat jij inspiratie op kunt doen voor komende kerst.

Snel met MIljuschka Kerst

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker