Groentemengsel
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien en knoflook circa 2 minuten.
- Voeg het paprikapoeder en de ras el hanout toe en bak circa 1 minuut mee.
- Snijd de courgettes in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgettes in blokjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Voeg de courgettes en paprika’s toe en bak in circa 6 minuten beetgaar.
- Schep het mengsel in een kom en laat afkoelen.
Hartige groente-kaasbaklava
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de feta in blokjes.
- Kluts de eieren en roer de kookroom, feta en de helft van de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Meng het afgekoelde groentemengsel met het eiermengsel en de olijven.
- Smelt de boter.
- Vet een ovenschaal in met de boter. Leg een plak filodeeg in de ovenschaal, vet in met boter, leg hier een plak filodeeg op en vet deze ook weer in met boter.
- Verdeel het groente-eimengsel over de ovenschaal. (schep zo min mogelijk vocht mee)
- Verdeel de resterende geraspte kaas erover. Leg hier een plak filodeeg op, vet in met boter en herhaal dit met nog 2 plakken filodeeg.
- Strooi de sesamzaadjes erover.
- Zet de baklava onder in de oven en bak in circa 30 minuten krokant en goudbruin.
0 reacties