De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebraden kip met (zoete) aardappel en jus in pasteitjes

Verwarm de over voor op 180 graden. Snijd de aardappel & zoete aardappel (zonder te schillen), de wortel en ui in grove stukken (door midden of in kwarten) en verdeel dit over een ingevette ovenschaal.

90 MIN
Gebraden kip met (zoete) aardappel en jus in pasteitjes

Een recept van

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aardappel & zoete aardappel (zonder te schillen), de wortel en ui in grove stukken (door midden of in kwarten) en verdeel dit over een ingevette ovenschaal. Verdeel de rozemarijn tussen de groenten. Leg de knoflook in de ovenschaal (ongepeld). Droog de kip en bestrijk rondom met olijfolie. Leg de kip op de groenten in een ovenschaal.

Bedek de kip met een stuk aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven. Check na ongeveer 45 minuten de ovenschaal en haal de aluminiumfolie eraf. Roer de groenten om. Laat de schaal in de oven staan totdat de kip gaar is (ongeveer 70-90 minuten). Zet de pasteitjes direct in de oven als de kip eruit komt, volgens de gebruiksaanwijzing. Giet het braadvocht af in een pannetje en zet het vuur aan.

Meng het braadvocht met 2 eetlepels bloem. Voeg dan een kippenbouillonblokje en 200 ml water toe en breng aan de kook. Mix het constant en haal van het vuur als de jus de gewenste dikte heeft. Knip eventuele touw van de kip. Serveer de kip op een schaal en verdeel op de borden de jus in de pasteitjes met de (zoete) aardappelen, ui en kruiden.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker