Biscuits Rose de Reims
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de vanillemerg in de lengte en schraap het merg eruit. Klop het ei met de suiker en de vanillemerg luchtig. Voeg de rode kleurstof toe aan het schuim. Zeef de bloem, aardappelzetmeel en de bakpoeder, roer goed door elkaar.
Spatel het bloemmengsel beetje bij beetje door het eischuim. Verdeel het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak het biscuit eerst 30 minuten.
Haal het biscuit uit de bakvorm en snijd in banen van circa 10 x 3 centimeter en van 15 x 3 centimeter. Verlaag de oventemperatuur naar 120°C, bestrooi de gesneden plakken met poedersuiker en droog het biscuit circa 15 minuten.
Dulche de Leche
Breng een pan met ruim water aan de kook. Zet het blikje erin en laat twee uur koken. Vergeet niet van tijd tot tijd water toe te voegen. Laat nu afkoelen en lepel dan de karamel eruit. Schep de afgekoelde dolche de leche in een spuitzak. Breng op smaak met zout.
Geconfijte citroenschil
Breng het water met de suiker aan de kook. Schil de citroen met een dunschiller, probeer geen wit mee te schillen. Snijd dunne reepjes van de schil voeg toe aan de siroop en breng nog een keer aan de kook. Bewaar de citroenschil met de siroop in een afgesloten pot.
Gemarineerde druiven
Rasp de limoenen boven de suiker. Voeg de champagne toe en roer door. Halveer de druiven en voeg toe aan de champagne. Marineer de druiven circa 1 uur of schep de druiven met een beetje marinade in de siphon, draai de shiphonkop er op en draai er een koolzuurpatroon op.
Serveren
Serveer de biscuit op de klassieke manier met een glas champagne of serveer ze op een eigentijdse manier. Spuit doppen dolche de leche op de biscuit. Snijd de druiven in parten en leg samen met wat geconfijte citroenschiletjes op de biscuits. Rasp de limoen over de biscuits.
0 reacties