De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aziatische ovenpakketjes met wijting

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de rijst volgens de verpakking. Knijp de limoen uit boven een schaaltje en meng hierdoor de vissaus, sojasaus, basterdsuiker en 1 eetlepel olijfolie.

35 MIN
Wijtingfilet

Een recept van

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de rijst volgens de verpakking. Knijp de limoen uit boven een schaaltje en meng hierdoor de vissaus, sojasaus, basterdsuiker en 1 eetlepel olijfolie. Snijd de rode peper in ringetjes en 2 van de 3 knoflooktenen in plakjes. Verwijder de schil van de gember met behulp van een lepel (door met de bovenkant van een lepel over de gember te gaan, verwijder je eenvoudig de schil) en snijd in kleine blokjes. Meng de rode peper, knoflook en gember door de marinade.

Leg 4 stukken bakpapier van ongeveer 30 x 20 cm op het aanrecht. Leg in het midden de wijting en verdeel hierover een vierde van de marinade. Top met korianderblaadjes. Pak voorzichtig de onder- en bovenkant van het papier en breng naar elkaar toe (zorg dat de wijting blijft liggen en dus niet van het aanrecht komt). Vouw de bovenkant twee keer om, zodat je een soort pakketje krijgt. Vouw de zijkanten dicht alsof het een cadeautje is. Herhaal dit bij de rest van de vis en marinade.

Let op: de pakketjes hoeven niet strak ingepakt te worden (hierdoor ontstaat er stoom die de vis zal garen), maar pas op dat ze niet gaan lekken. Vind je het lastig? Probeer het dan met aluminiumfolie (glimmende kant naar binnen), dat werkt wat makkelijker mee!

Leg de pakketjes op een bakplaat of ovenschaal en gaar in ongeveer 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes. Verwarm een wok op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Snijd ondertussen de resterende gember en knoflook in stukjes en bak kort in de pan. Voeg de groenten toe en bak beetgaar. Serveer de vispakketjes met een schep rijst en de groenten. Lekker met een schijfje limoen.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker