Auberginestoof
-
Pel en snijd de rode ui in partjes en de knoflook in plakjes. Hak de gember fijn en snijd de rode peper in ringen. Snijd tot slot de aubergines in dunne parten.
-
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui.
-
Voeg de knoflook, rode peper en gember toe en bak 2 minuten mee tot het begint te geuren.
-
Doe de tomatenpuree erbij en bak een paar minuten mee om te ontzuren.
-
Voeg paprikapoeder, oregano en komijn toe en bak kort mee.
-
Doe de aubergines in de pan en bak deze 5-6 minuten tot ze wat zachter worden. Voeg optioneel wat extra olijfolie toe.
-
Voeg tot slot de tomatenblokjes, water, honing, laurier, zout en peper toe en laat op laag vuur langzaam stoven met de deksel op de pan.
-
Roer regelmatig door en zet de deksel op de pan. Stoof 1 tot 1,5 uur tot de aubergine helemaal zacht is en de saus iets is ingedikt.
Harissa-yoghurt
-
Meng in een kom de Griekse yoghurt met de harissa.
-
Voeg het sap van een halve citroen toe en breng op smaak met een snuf zout.
Ingelegde rode ui
-
Pel en snijd de rode uien in dunne ringen.
-
Verwarm in een steelpan de azijn en suiker tot de suiker is opgelost.
-
Haal van het vuur en schenk bij de rode ui. Voeg een snufje zout toe en laat tenminste 20-30 minuten intrekken.
Flatbread
-
Meng het bakmeel met zout in een kom.
-
Voeg Griekse yoghurt toe en kneed tot een samenhangend en soepel deeg. Voeg wat bloem toe als het te plakkerig is. Verdeel in 4 gelijke stukken.
-
Voeg per deegbal verschillende specerijen toe naar wens.
-
Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol elk stuk uit tot een ovaal van ongeveer ½ centimeter dik.
-
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de flatbreads in een droge pan aan beide kanten ongeveer 1-2 minuten tot ze licht beginnen te bubbelen.
-
Bestrijk optioneel na het bakken met wat olijfolie.
Kruidensalade
-
Pluk de blaadjes van de takjes en snijd de lente-ui in schuine ringen.
-
Meng alles luchtig door elkaar en breng op smaak met het sap van een halve citroen, een scheut olijfolie en een snuf zout.
Serveren
-
Schep de auberginestoof in diepe borden en serveer met de flatbreads, harissa-yoghurt, ingelegde rode ui en verse kruidensalade. Garneer met granaatappelpitjes.
0 reacties