Deze Italiaanse klassieker maak je supereenvoudig en snel thuis. Miljuschka deelt haar recept voor een heerlijke crudo.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

Dressing

  • 40 g kalamata-olijven (met pit)
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • rasp en sap van 1 st limoen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel rodewijn azijn
  • zoutvlokken
  • peper

crudo

  • 400 g verse zeebaarsfilet zonder vel
  • 3 st radijzen
  • 1 handje tuinkers
  • 2 takjes Thaise basilicum

Bereidingswijze

15 minuten

Stap 1: 
Ontpit de olijven, hak fijn en doe ze in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten voor de dressing toe. Meng en breng op smaak met zout en peper.  

Stap 2: 
Snijd de zeebaars, het liefst met een fileermes, zo dun mogelijk, haaks op de draad. Verdeel de vis over een grote schaal. Verdeel 2/3 van de dressing over de vis.  

Stap 3: 
Snijd de radijzen met een mandoline of mes in flinterdunne plakjes. Verdeel de plakjes radijs over de vis, gevolgd door de tuinkers, blaadjes basilicum en eventueel wat eetbare bloemen. Besprenkel met de rest van de dressing. Serveer meteen.   

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA

Geef je waardering

Snel met Mil crudo van zeebaars
Snel met Mil crudo van zeebaars