De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Falafel-wraps met aubergine-crème

Jet van Nieuwkerk maakt deze vega-knaller in het programma Lekker Snel!. De smaak van de zachte aubergine-crème zal je versteld doen staan. 

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
falafelwrap

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“Groente poffen vind ik ideaal voor in een gerecht. Je hoeft ze alleen in de oven te schuiven en ondertussen heb je alle tijd om de rest voor te bereiden.” 

Bereidingswijze

Aubergine-crème

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Prik de aubergines rondom in met een vork en smeer in met wat olijfolie. Leg ze op een bakplaat. Pof de aubergines voor 30 minuten. 

  3. Snijd de gepofte aubergines doormidden. Verwijder het steeltje en schep met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine. 

  4. Pureer de aubergine glad samen met 2 el crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. 

Falafelwraps

  1. Rasp de komkommer met een grove rasp en laat de komkommer uitlekken in een zeefje. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bosui in dunne ringetjes. 

  2. Bak de falafel rondom mooi bruin in een koekenpan met een beetje olijfolie. Verwarm de wraps in een droge koekenpan voor 15 seconden per kant. 

  3. Smeer de wraps royaal in met de aubergine-crème. Verdeel dan de sla, komkommer en falafel over de wrap.

  4. Verkruimel de feta en verdeel dit samen met de bosui over de wrap. Garneer naar smaak met wat granaatappelpitten.

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.