De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Groene kruiden-kaassoufflé 

Deze kaassoufflé is goudbruin van buiten en luchtig van binnen. De geur van gesmolten kaas en verse kruiden maakt dit gerecht onweerstaanbaar.

30 min. voorbereidingstijd
45 min. oventijd
Direct naar recept
Groene kruiden-kaassoufflé

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Voeg een snufje cayennepeper toe aan de kaassaus voor wat extra pit!"

Bereidingswijze

Bereiding groene kruiden-kaassoufflé

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de souffléschaal in met boter.

  2. Maal voor het groene-kruidenmengsel dragon, bieslook, citroentijm en lavas fijn. Voeg een eetlepel water toe om het smeuïg te maken. 

  3. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer met een houten lepel tot het mengsel gaat binden. 

  4. Rasp de comté en gruyère. 

  5. Schenk langzaam de melk in de pan, blijf roeren tot de saus glad wordt. 

  6. Voeg de kazen, mosterd, nootmuskaat, zout en peper toe. Blijf goed roeren tot er een dikke kaassaus ontstaat. Haal van het vuur en laat afkoelen. 

  7. Split de eidooiers van het eiwit en bewaar beide in een aparte kom. 

  8. Klop de eiwitten stijf met een mixer. 

  9. Voeg nu de eidooiers al roerende toe aan de kaassaus. Spatel rustig 2 eetlepels van het groene kruidenmengsel erdoor. 

    De rest is lekker om door boter te mengen voor een kruidenboter of bewaar in ijsblokvormpjes in de vriezer. 

  10. Vouw voorzichtig het opgeklopte eiwit door het kaasmengsel en schenk in de souffléschaal. 

  11. Bak 45 minuten in de oven.

    Een ingestorte soufflé is vrij eenvoudig te voorkomen. Dit doe je door de deur van de oven houden tijdens het bakken. Doe pas de deur open wanneer de baktijd verstreken is.

Haricot verts met amandelen

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de haricot verts in 3-5 minuten. Giet af en spoel koud onder de kraan.

  2. Verhit een koekenpan en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.

  3. Verhit boter in dezelfde pan en voeg vervolgens de haricot verts toe en verwarm. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp- en sap.

  4. Verdeel de haricots verts over een schaal en garneer met amandelschaafsel.

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade S2

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.