Bereiding groene kruiden-kaassoufflé
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de souffléschaal in met boter.
-
Maal voor het groene-kruidenmengsel dragon, bieslook, citroentijm en lavas fijn. Voeg een eetlepel water toe om het smeuïg te maken.
-
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer met een houten lepel tot het mengsel gaat binden.
-
Rasp de comté en gruyère.
-
Schenk langzaam de melk in de pan, blijf roeren tot de saus glad wordt.
-
Voeg de kazen, mosterd, nootmuskaat, zout en peper toe. Blijf goed roeren tot er een dikke kaassaus ontstaat. Haal van het vuur en laat afkoelen.
-
Split de eidooiers van het eiwit en bewaar beide in een aparte kom.
-
Klop de eiwitten stijf met een mixer.
-
Voeg nu de eidooiers al roerende toe aan de kaassaus. Spatel rustig 2 eetlepels van het groene kruidenmengsel erdoor.
-
Vouw voorzichtig het opgeklopte eiwit door het kaasmengsel en schenk in de souffléschaal.
-
Bak 45 minuten in de oven.
Haricot verts met amandelen
-
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de haricot verts in 3-5 minuten. Giet af en spoel koud onder de kraan.
-
Verhit een koekenpan en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
-
Verhit boter in dezelfde pan en voeg vervolgens de haricot verts toe en verwarm. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp- en sap.
-
Verdeel de haricots verts over een schaal en garneer met amandelschaafsel.
0 reacties