De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige churros met kaasdip

Je ontkomt bij de oliebollenkraam niet aan de churro-optie. De uit Spaanje overgewaaide friet, die je normaal gesproken met suiker eet, doet het ook verrassend goed als hartige variant. Makkelijk zelf te maken! 

30 min voorbereidingstijd
5 min kooktijd
hartige churros

Een recept van

Je ontkomt bij de oliebollenkraam niet aan de churro-optie. De uit Spaanje overgewaaide friet, die je normaal gesproken met suiker eet, doet het ook verrassend goed als hartige variant. Makkelijk zelf te maken! 

Bereidingswijze

Meng water, boter en zout door elkaar in een pan met dikke bodem. Verwarm het op een matig vuur tot de boter smelt. Roer dan de bloem en het maismeel erdoor met een garde. Roer het mengsel tot het van de kanten van de pan wegtrekt en een deegbal vormt. Haal de pan van het vuur en laat het deeg een beetje afkoelen.


Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en hak de rode pepers fijn. Voeg een voor een de eieren met kaas en de rode peper toe. Klop krachtig na elke toevoeging.


Klop tot het mengsel glad is, glanst en dik genoeg is om met een spuitzak te verwerken.
Schep het mengsel in een spuitzak met een stervormige spuitmond.
Verhit ten minste 10 cm olie in een (frituur)pan. Spuit het deeg in reepjes van 25 cm direct in de olie en frituur ze circa 3 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn. Laat de churros op keukenpapier uitlekken.

Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Blijf roeren en laat de bloem in 2 minuten garen op laag vuur. Voeg nu scheutje voor scheutje de melk toe en roer tot een gladde saus. Voeg de kaas en mosterd toe en warm door tot de kaas helemaal is gesmolten. Haal de pan van het vuur, roer 1 el bieslook door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Bestrooi de churros als ze afgekoeld zijn met de rest van de bieslook, Parmezaanse kaas en serveer met de kaasdip.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker