Prins van den Bergh

Ingredienten

4
Personen

Bolognesesaus

  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g spekblokjes
  • 600 g rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • zout
  • versgemalen peper
  • 350 ml runderbouillon
  • 5 tomaten

Pasta

  • zout
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 400 g penne

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  • Laat het gehakt op kamertemperatuur komen.

Bolognesesaus

  • Schil de wortel en de bleekselderij. Verwijder de uiteindes van de courgette.
  • Rasp de wortel, bleekselderij en de courgette.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een grote koekenpan.
  • Fruit de spekblokjes, wortel, bleekselderij en courgette circa 2 minuten.
  • Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak circa 10 minuten mee. Blijf regelmatig roeren.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk de bouillon in de pan.
  • Snijd de tomaten in vieren.
  • Voeg de tomaten en een scheut heet water toe zodra het gehakt bijna droog gekookt is.
  • Kook de saus circa 20 minuten op laag vuur en voeg heet water toe wanneer de saus te dik wordt.

Pasta

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Kook de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  • Giet de pasta af, en meng deze door de saus. 
  • Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.

Vind hier andere lekkere hoofdgerechten!

Geef je waardering

1771
PAsta bolognese