Prins van den Bergh (1984) heeft maar liefst 14 zwemdiploma’s en studeerde verder Internationale Communicatie in Den Haag en Valencia. Ze liep stage bij Holly Davis, een bekende 'food goeroe' uit Australië. Ze werkte mee aan 'Project om op te eten!', een initiatief waarmee de gevolgen van dagelijkse consumptie van voedsel onder de aandacht worden gebracht, zodat jongeren doordachte keuzes kunnen maken. Inmiddels is ze eigenaar van kookprins.nl en actief betrokken bij de Youth Food Movement; een jongerenbeweging die zich op een positieve manier inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem. 

Tijdens haar stage bij Holly Davis heeft ze kennis gemaakt met het pure leven en koken van onze voorouders. Voor haar viel alles op zijn plek: ze wist dat het haar missie was om ook zo te koken en daar haar werk van te maken.
 Onze voorouders aten en kookten op hun intuïtieve verstand en ervaring. Ze combineerden en bereidden verschillende ingrediënten op bepaalde wijze om zo te genieten van optimale voedzaamheid en verteerbaarheid. Afhankelijk van waar ze vandaan kwamen, aten ze dierlijke producten (vis/ vlees/ gevogelte), lieten ze graanproducten lang weken en rijzen, kregen zwangere vrouwen en opgroeiende kinderen het beste en meest rijke voedsel. Uiteraard zonder allerlei onnatuurlijke toevoegingen. “Het mooiste in deze kookvisie vind ik de basis van voeding waarnaar je teruggaat en de pure, rijke smaken. En dan is het ook nog ontzettend gezond en voedzaam! 
Ik wil iedereen kennis laten maken met deze manier van koken en leven.”

Het liefst is Prins de hele dag met eten en koken bezig. Of ze nu in een boekenwinkel wegdroomt bij de kookboeken, op reis zich afvraagt wat de lokale bevolking eet, of over de markt struint op zoek naar mooie, organische producten: haar gedachten dwalen altijd af naar eten. Ze heeft deze fascinatie niet van een vreemde. Haar vader was chefkok aan boord van een olietanker. Ze herinnert zich goed dat ze als klein meisje een keer mee mocht en om zes uur ’s ochtends op stond om brood te bakken voor het personeel. Dat maakte haar zo trots!

Prins wil al haar kennis en kunde graag delen, zoals zij ook heeft kunnen leren van haar ouders en leermeesters. Zij zal gerechten presenteren die heerlijk en gezond zijn voor kinderen. Prins vindt dat een gezond leven ons geboorterecht is. Iedereen zou daarom voor de juiste producten om je lichaam te verwennen moeten kiezen, en zeker voor je kind. “Ons lichaam is een tempel, behandel het ook op die manier." Aan de kijkers van De Makkelijke Maaltijd zou ze willen zeggen: “kook met een glimlach, eet met respect en vooral: geniet! Ik denk dat er een Kookprins in ons allemaal schuilt!”.

Bekijk alle recepten van Prins.