De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sushiburgers

Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Laat de rijst 10 minuten rusten. Zet de rijst met koud water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur lager en kook de rijst circa 5 minuten op middelhoog vuur.

40 MIN
Sushiburgers

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Sushirijst

Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Laat de rijst 10 minuten rusten. Zet de rijst met koud water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur lager en kook de rijst circa 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur nog lager en kook de rijst nogmaals circa 12 minuten op laag vuur. Draai het vuur uit en laat de rijst circa 15 rusten met een theedoek en deksel op de pan. Spreid de rijst uit in een brede bak of kom zodat de rijst goed verspreid is en iets af kan koelen. Verwarm in een pan de witte wijnazijn met de rijstazijn, suiker en zout. De suiker en het zout moeten geheel opgelost zijn. Laat iets afkoelen en verdeel over de rijst tot elk korreltje glimt. Meng het zwarte sesamzaad door de rijst.

Maak de steker nat en druk wat van de sushirijst erin. Verwijder de ring en herhaal dit, je hebt 2 schijven rijst per sushiburger nodig.

Verhit een anti-aanbakkoekenpan en bak de sushirijst rondom goudbruin en krokant.

Vulling

Meng de mayonaise met de wasabi en de sesamolie. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne gelijke plakken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Snijd of knip 2 norivellen in dunne reepjes.

Tonijnversie

Wentel de tonijn door het sesamzaad. Verhit een kleine scheut zonnebloemolie in een antiaanbakpan. Bak de tonijn om en om 1 minuut tot een tataki (rauw van binnen). Snijd de tonijn in dunne plakken.

Wagyuversie

Breng het vlees op smaak met zout en peper. Verhit een scheutje zonnebloemolie en boter in de pan en bak het vlees om en om 3 minuten. Laat kort rusten en snijd het dan in dunne plakjes.

Serveren

Beleg de helft van de sushi”broodjes” met wakame daarop de avocado, mango, rode ui, wat wasabimayonaise en ingelegde gember. Bestrooi met furikake, de gesneden norivellen en evt. tonijn of entrecote. Plaats een ander sushi”broodje” erop. Serveer in een vel nori.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker