1. Roer de mayonaise en mosterd door elkaar in een kom. Hak de kappertjes en augurken en voeg toe. Snijd de kruiden fijn en meng door de saus. Breng op smaak met een klein beetje zout.
2. Breng 2 pannen met ruim water en zout aan de kook.
3. Maak de bospenen schoon. Laat wat groen eraan zitten en tourneer ze eventueel.
4. Blancheer de doperwten 2 minuten in een pan met kokend water en schep uit de pan. Blancheer de wortels circa 4 minuten in dezelfde pan.
5. Kook rauwe krielaardappels in de andere pan met water in 10-15 minuten gaar. Wacht met het koken van voorgekookte krieltjes tot vlak voor het serveren.
6. Snijd de heilbot in mooie stukken voor vissticks en bestrooi met zout.
7. Verhit een flinke laag olie in de pan.
8. Doe de bloem, het paneermeel en de eiwitten in 3 diepe borden. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het paneermeel. Bak de vissticks eerst op de huid goudbruin in de hete olie, keer en bak ook de andere kant.
9. Laat 50 g boter in een steelpan smelten.
10.Kook evt. de voorgekookte krielaardappels in de pan kokend water.
11.Verwarm de bospenen en doperwten in een klontje boter en breng op smaak met zout en peper.
12.Schep de vissticks en groenten op de borden. Prak de aardappels evt. iets met een vork en schenk de gesmolten boter erover. Lepel de remouladesaus naast de vis.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties