Ananas, tomaat, ham, kaas. Je raadt het al: hawaii! Dit keer geen pizza hawaii, maar een quiche hawaii. Een supermakkelijk recept voor op de lunch- of brunchtafel. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

Deeg

  • 100 gr koude boter
  • 200 gr bloem
  • 1 mespunt zout
  • 3 el ijskoud water

Vulling

  • 150 gr jonge kaas
  • 200 gr gekookte ham, dikke plak
  • 300 gr ananas, vers of uit blik
  • 1 groene paprika
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom

Benodigdheden

  • springvorm van 24 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 50 minuten

Deeg
Stap 1:
Snijd de boter in kleine blokjes. Meng de bloem met het zout en wrijf met je vingertoppen de boter erdoor.

Stap 2:
Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed het geheel met beide handen tot een egaal en soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast.

Vulling
Stap 1:
Vet de bakvorm in. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2:
Snijd de kaas, ham, ananas en de paprika in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes.

Stap 3:
Kluts in een kom de eieren met de slagroom. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Stap 4:
Rol het deeg uit en bekleed hiermee de taartvorm. Verdeel de vulling erover. Giet het ei-room mengsel eroverheen. Bak de quiche ongeveer 45 minuten in de oven. Laat de quiche na het bakken een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

415
Quiche Hawaii
Quiche Hawaii