De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

quiche hawaii

Ananas, tomaat, ham, kaas. Je raadt het al: hawaii! Dit keer geen pizza hawaii, maar een quiche hawaii. Een supermakkelijk recept voor op de lunch- of brunchtafel. 

45 min voorbereidingstijd
65 min (voor)bereidingstijd
Quiche Hawaii

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Ananas, tomaat, ham, kaas. Je raadt het al: hawaii! Dit keer geen pizza hawaii, maar een quiche hawaii. Een supermakkelijk recept voor op de lunch- of brunchtafel. 

Bereidingswijze

Deeg
Stap 1:
Snijd de boter in kleine blokjes. Meng de bloem met het zout en wrijf met je vingertoppen de boter erdoor.

Stap 2:
Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed het geheel met beide handen tot een egaal en soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast.

Vulling
Stap 1:
Vet de bakvorm in. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2:
Snijd de kaas, ham, ananas en de paprika in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes.

Stap 3:
Kluts in een kom de eieren met de slagroom. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Stap 4:
Rol het deeg uit en bekleed hiermee de taartvorm. Verdeel de vulling erover. Giet het ei-room mengsel eroverheen. Bak de quiche ongeveer 45 minuten in de oven. Laat de quiche na het bakken een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker