De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

groene shakshuka

Een heerlijk recept voor shakshuka met lekker veel groente. 

30 min kooktijd
Groene shakshuka

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Een groene shakshuka met lekker veel groente. Gelukkig wordt er Turks brood bij geserveerd zodat er helemaal niks ervan over hoeft te blijven.

Bereidingswijze

Stappenplan

 1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Begin, als je het zelf maakt met de baharat. Vijzel het komijnzaad, de peperkorrels, de chilivlokken en korianderzaad en rooster met alle overige specerijen in een droge koekenpan. Laat afkoelen.

 2. Pel en snijd de knoflook grof. Snijd de bosuien in ringen, houd wat achter voor garnering.

 3. Verhit een scheut olie en fruit het wit van de bosuien en knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s in blokjes. Voeg toe aan de pan. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd de peper fijn. Bak de peper mee. Voeg de baharat ook toe.

 4. Snijd de kool in repen en doe bij de groenten in de pan. Voeg de spinazie en het groen van de bosui erbij. Bak tot de spinazie wat is geslonken.

 5. Snijd driekwart van de dille en/of koriander en schep door de groenten in de pan. Voeg de bouillon toe. Breng op smaak met zout. Dek af en laat de spinazie verder slinken.

 6. Bak het brood af in de voorverwarmde oven.

 7. Snijd de overige kruiden. Breek de feta in stukken en schep door de groenten.

 8. Maak 4 kuiltjes en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met zout en peper. Doe de deksel op de pan en kook zachtjes tot de eieren nog niet helemaal gestold zijn.

 9. Bestrooi met iets baharat, de overige dille, koriander en chiliflakesGeef er het Turks brood bij.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker