Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 200˚C. Begin, als je het zelf maakt met de baharat. Vijzel het komijnzaad, de peperkorrels, de chilivlokken en korianderzaad en rooster met alle overige specerijen in een droge koekenpan. Laat afkoelen.
-
Pel en snijd de knoflook grof. Snijd de bosuien in ringen, houd wat achter voor garnering.
-
Verhit een scheut olie en fruit het wit van de bosuien en knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s in blokjes. Voeg toe aan de pan. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd de peper fijn. Bak de peper mee. Voeg de baharat ook toe.
-
Snijd de kool in repen en doe bij de groenten in de pan. Voeg de spinazie en het groen van de bosui erbij. Bak tot de spinazie wat is geslonken.
-
Snijd driekwart van de dille en/of koriander en schep door de groenten in de pan. Voeg de bouillon toe. Breng op smaak met zout. Dek af en laat de spinazie verder slinken.
-
Bak het brood af in de voorverwarmde oven.
-
Snijd de overige kruiden. Breek de feta in stukken en schep door de groenten.
-
Maak 4 kuiltjes en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi de eieren met zout en peper. Doe de deksel op de pan en kook zachtjes tot de eieren nog niet helemaal gestold zijn.
-
Bestrooi met iets baharat, de overige dille, koriander en chiliflakes. Geef er het Turks brood bij.
Meld je aan en praat mee