Volgens 't boekje van Oma Joke: pannenkoekjes met sinaasappelsaus

15
Gemiddeld
Pannenkoeken bakken
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten totale tijd

De Kerst van PLUS en 24Kitchen staat volledig in het teken van 'Goed eten is samen eten'. In Volgens 't boekje bezoekt chef Danny Jansen daarom mensen die voor het eerst een familiegerecht proberen na te maken, omdat zij niet willen dat het ooit van tafel verdwijnt. 

Het recept voor crêpes suzette van Oma Joke uit Volgens 't boekje maak je zo: 

Flensjes:
Giet de melk in een kom en zeef daarboven de bloem, meng dit met een garde om klontjes te voorkomen. Voeg de eieren, suiker en het zout toe aan het beslag en roer goed door. 
Smelt een klontje boter in een koekenpan. Giet met behulp van een soep -of sauslepel een laagje beslag in de pan. De bodem moet bedekt zijn met een dun laagje beslag. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goud bruin. Dek de pannenkoekjes af met aluminiumfolie om ze warm te houden.

Sinaasappelsaus:
Doe de suiker in een pan met een dikke bodem en laat de suiker op zacht vuur karameliseren. Pers de sinaasappels en citroen uit. Voeg de boter toe aan de gekarameliseerde suiker. Blus af met het sap van de sinaasappels en citroen. Laat inkoken tot stroopdikte. Serveer de pannenkoekjes met de sinaasappelsaus en een bolletje roomijs. 

Meer recepten uit Volgens 't boekje? Die vind je op plus.nl/kerst

Ingredienten

4
Personen

Voor de pannenkoeken:

  • 400 ml halfvolle melk
  • 200 g bloem
  • 5 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 40 g roomboter

Voor de sinaasappelsaus:

  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 50 g suiker
  • 50 g roomboter
  • 1 bakje roomijs
Pannenkoeken bakken
Geef je waardering
15