- Snijd het vlees in stukken en de uien in ringen. Haal het vlees door de bloem.
- Verhit olie in een pan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de uien toe en laat deze een minuut meebakken.
- Blus het vlees met de uien af met bouillon en azijn. Voeg de kaneel, laurier en kruidnagel toe en laat voor 3,5 uur op laag vuur stoven. Mocht het vlees wat droog komen te staan, voeg dan extra water of bouillon toe. Roer af en toe door.
- Hak de knoflook. Snijd de wortel in blokjes en de champignon in plakjes. Bak in een pan de knoflook, champignons en wortel en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gebakken groenten na 1,5 uur toe aan het vlees.
- Maak ondertussen de aardappelpuree.
- Na 3,5 tot 4 uur stoven is het vlees gaar. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Snijd de appels in plakjes. Leg het stoofvlees in een ingevette ovenschaal met de helft van de appelplakjes erop en bedek dit geheel met de aardappelpuree. Bedek dit met de rest van de appel. Wil je het extra smeuïg maken, voeg er dan nog wat blokjes boter aan toe.
- Zet de jachtschotel voor zo’n 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!
De dagen worden langzaamaan korter en de temperaturen dalen. Tijd om weer lekker lang in de keuken door te brengen en winterse gerechten te bereiden. Wat dacht je van een ouderwetse jachtschotel?
0 reacties