Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwarm een pannetje op laag vuur en rooster de pijnboompitten circa 5 minuten.
Pel en snipper één ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook, komijnzaad circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe en bak tot hij zacht is. Laat de spinazie daarna goed uitlekken in een zeef.
Brokkel de feta in een kom en meng de spinazie erdoorheen. Voeg de pijnboompitten toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper en rasp en sap van een halve citroen.
Leg het filodeeg op het aanrecht en snijd in lange repen. Bestrijk met een beetje olie en leg 2 lagen deeg op elkaar. Schep een lepel vulling onderin de hoek van de lage reep en vouw het flapje daarna kruislings op. Leg de flapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 8 minuten in de oven tot het deeg krokant is.
Pel en snijd de andere ui in halve ringen. Snijd de tomaten in grove blokjes. Pluk en snijd de munt in dunne reepjes.
Meng de ui, tomaten en munt door elkaar en breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge, een beetje zout, versgemalen peper en het sap van de resterende halve citroen.
Serveren:
Serveer de flapje met tomatensalade.
0 reacties