Milkshake & chocolate chip cookies

87
Makkelijk
Milkshake & chocolat chip cookie

Ingredienten

4
Personen

Cookies

  • 80 g lichtbruine basterdsuiker
  • 80 g kristalsuiker
  • 225 g bloem
  • 150 g zachte roomboter
  • 1 groot ei
  • 1/2 tl baksoda
  • 1/4 tl zout
  • 200 g kleine chocoladedruppels of gehakte chocoladestukjes
  • 2 tl vanille-extract

Milkshake

  • 500 ml volle koude melk
  • 4 grote bollen vanilleroomijs
  • 12 amarena kersen (blik of pot)
  • 5 eetlepels amarena kersensiroop
  • 1 shotje bourbon whiskey
  • geklopte slagroom

Extra nodig

  • Keukenmachine, bakpapier, blender, 2 supergrote glazen (1/2 liter) of 4 wat kleinere glazen, rietjes

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
45 minuten totale tijd

1. Verwarm de oven voor op 190˚C.

2. Doe de basterdsuiker, kristalsuiker, bloem, boter, ei, baksoda en zout in de kom van de keukenmachine.

3. Snijd de vanillestok overlangs open, schraap het merg eruit en voeg toe aan de kom. Draai tot een deeg.

4. Maak van het deeg 4-5 ballen ter grootte van een tennisbal of maak 2 grote ballen voor mega cookies en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Druk de deegballen enigszins plat en bak ca. 15 minuten in de oven tot ze van buiten knapperig en vanbinnen nog lekker chewy zijn.

6. Mix voor de milkshake het ijs, met de melk, 8 amarena kersen, siroop en whiskey in de blender. Schenk in de glazen, lepel of spuit de room erop en leg er een kers op. Steek een rietje in het glas en drink op met een cookie erbij.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Milkshake & chocolat chip cookie
Milkshake & chocolate chip cookies
Geef je waardering
87