Noedelsoep met spicy tofu en paddenstoelen
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
-
Snijd de tofu in blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm. Meng met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en 1-2 theelepels sriracha. Laat heel even staan.
-
Verwarm de groentebouillon in een pan. Snijd 3 lente-uien en de gember in stukken en voeg bij de bouillon. Laat op laag vuur zachtjes trekken.
-
Snijd de shiitakes in plakjes en meng in een kom met 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels sesamolie. Verspreid zo dun mogelijk over 1 kant van de bakplaat. Maak zo ook een laag met tofu op de andere helft. Bak de tofu en shiitakes 20-25 minuten, tot de shiitakes krokant zijn en de tofu mooi gebakken is.
-
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in het kokende water.
-
Snijd de overgebleven lente-ui in dunne plakjes.
-
Haal de gember en lente-ui uit de bouillon. Doe de spinazie in de bouillon, verwarm tot de blaadjes zijn geslonken.
-
Schep de shiitakes en tofu een keer om. Giet de noedels af en spoel koud met water. Haal de tofu en shiitakes uit de oven.
-
Verdeel de noedels over 4 kommen. Schep hier de bouillon met de spinazie op en maak af met de tofu en shiitakes. Garneer met de dun gesneden lente-ui.
1 reactie