De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

noedelsoep met spicy tofu en paddenstoelen

Noedelsoep is een supereenvoudig gerecht, waar je eindeloos mee kan variëren. Vandaag is de vegan versie met tofu aan de beurt.

40 min (voor)bereidingstijd
Noedelsoep met spicy tofu en paddenstoelen

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

Noedelsoep is een supereenvoudig gerecht, waar je eindeloos mee kan variëren. Vandaag is de vegan versie met tofu aan de beurt.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.

2. Snijd de tofu in blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm. Meng met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en 1-2 theelepels sriracha. Laat heel even staan.

3. Verwarm de groentebouillon in een pan. Snijd 3 lente-uien en de gember in stukken en voeg bij de bouillon. Laat op laag vuur zachtjes trekken.

4. Snijd de shiitakes in plakjes en meng in een kom met 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels sesamolie. Verspreid zo dun mogelijk over 1 kant van de bakplaat. Maak zo ook een laag met tofu op de andere helft. Bak de tofu en shiitakes 20-25 minuten, tot de shiitakes krokant zijn en de tofu mooi gebakken is.

5. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in het kokende water.

6. Snijd de overgebleven lente-ui in dunne plakjes.

7. Haal de gember en lente-ui uit de bouillon. Doe de spinazie in de bouillon, verwarm tot de blaadjes zijn geslonken.

8. Schep de shiitakes en tofu een keer om. Giet de noedels af en spoel koud met water. Haal de tofu en shiitakes uit de oven.

9. Verdeel de noedels over 4 kommen. Schep hier de bouillon met de spinazie op en maak af met de tofu en shiitakes. Garneer met de dun gesneden lente-ui.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

waarom krijg ik dit recept in mijn weekmenu als Hugo Kennis helemaal geen favoriete chef van mij is?
anita bakker
28-06-2023

Ook lekker