1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
2. Snijd de tofu in blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm. Meng met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en 1-2 theelepels sriracha. Laat heel even staan.
3. Verwarm de groentebouillon in een pan. Snijd 3 lente-uien en de gember in stukken en voeg bij de bouillon. Laat op laag vuur zachtjes trekken.
4. Snijd de shiitakes in plakjes en meng in een kom met 2 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels sesamolie. Verspreid zo dun mogelijk over 1 kant van de bakplaat. Maak zo ook een laag met tofu op de andere helft. Bak de tofu en shiitakes 20-25 minuten, tot de shiitakes krokant zijn en de tofu mooi gebakken is.
5. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in het kokende water.
6. Snijd de overgebleven lente-ui in dunne plakjes.
7. Haal de gember en lente-ui uit de bouillon. Doe de spinazie in de bouillon, verwarm tot de blaadjes zijn geslonken.
8. Schep de shiitakes en tofu een keer om. Giet de noedels af en spoel koud met water. Haal de tofu en shiitakes uit de oven.
9. Verdeel de noedels over 4 kommen. Schep hier de bouillon met de spinazie op en maak af met de tofu en shiitakes. Garneer met de dun gesneden lente-ui.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
1 reactie