De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Abrikoos-halloumispies met couscoussalade

Op zoek naar een lekker fris recept? Probeer dan eens deze abrikoos-halloumispies met couscoussalade.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
abrikozenspies

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Couscoussalade is zo'n recept dat je heerlijk kan meenemen naar een picknick. Een klein beetje extra? Maak dan ook de abrikozenspies met halloumi. Zo lekker!" 

Bereidingswijze

Abrikoos-halloumispies met couscoussalade

  1. Week de sateprikkers in water.

  2. Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pit. Dep de halloumi droog met keukenrol en snijd deze horizontaal doormidden. Snijd elke plak in drie stukken.

  3. Rijg een halve abrikoos aan de prikker, gevolgd door een stuk halloumi en als laatste nog een halve abrikoos. Herhaal dit nog een keer en maak zo acht spiezen.

  4. Verwarm de grill of bbq en grill de spiezen aan beiden kanten tot er mooie, donkere grillstrepen op de halloumi en abrikozen ontstaan.

  5. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat daarna afkoelen.

  6. Snijd de bosui in fijne ringen. Snijd de avocado en komkommer in kleine blokjes. Snijd de munt en peterselie fijn.

  7. Meng de avocado, komkommer, munt en peterselie door de couscous en breng op smaak met de olijfolie, citroensap en peper en zout.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.