De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rotirol met plantaardige kipstukjes

Zo maak je een heerlijk huisgemaakte rotirol met zelfgemaakte sambal en zuur.

45 MIN
Rotirol met plantaardige kipstukjes

Een recept van

Jetske van den Elsen

jetske

Deze rotirol maak je makkelijk zelf en is compleet vegan. Deze roti is lekker gekruid en voor de liefhebbers van pittig deel ik mijn recept voor sambal. Zo geef je de roti nog meer pit!

Bereidingswijze

Rotirol

  1. Meng de zonnebloemolie met twee eetlepels van de masala. Meng met de PLUS vegan verse gekruide kipstukjes en laat deze marineren in de koelkast. 

  2. Schil en snijd de aardappelen in stukken. Pel de ui en knoflook en snijd in blokjes. Halveer de haricots verts. 

  3. Verhit olie in een pan en fruit de ui. Voeg de knoflook toe. 

  4. Voeg de PLUS vegan verse gekruide kipstukjes toe aan de pan en bak circa 5 minuten mee. Voeg de hele Madame Jeanette toe.  

    Madame Jeanette is héél pittig. Zorg ervoor dat de peper niet stukgaat tijdens het bakken. 

  5. Voeg het bouillonblokje toe aan de pan. Giet hier net genoeg water bij zodat alles net onder staat. Laat dit op laag vuur door pruttelen. 

  6. Breng een pan met water aan de kook. Kook de stukken aardappel gaar in circa 10 minuten. 

  7. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de haricots verts gaar. Breng op smaak met wat zout. 

  8. Haal de Madame Jeanette uit de pan. Meng de haricots verts met de PLUS vegan verse gekruide kipstukjes, de aardappelen en de masala. 

  9. Verwarm de rotiplaat in een pan. Vul met de vulling en rol op met behulp van aluminiumfolie. 

Zuur

  1. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd in halve maantjes. Pel en snijd de ui in halveringen. Snijd de rode peper in ringen. 

  2. Verwarm in een steelpan de azijn met de suiker en zout totdat de suiker is opgenomen. 

  3. Voeg de pimentkorrels, kruidnagel en rode peper toe aan de pan. 

     

  4. Voeg de komkommer en ui aan de afgekoelde pan toe. Laat staan tot gebruik. 

Sambal

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Halveer de Madame Jeanette. 

  2. Voeg de ui, knoflook, Madame Jeanette, olie, azijn en wat citroensap toe aan de vijzel. Maal fijn tot een sambal. Serveer voor de liefhebber met de rotirol. 

In Een Weekje Zonder neem je een kijkje in de wereld van plantaardig eten. Het perfecte handboek voor de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel.

mikko en jetske

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker