Verwarm de oven voor op 200 °C.
Prik de zoete aardappels op diverse plaatsen met een vork in en leg ze op een bakplaat. Pof ze 40-60 minuten, tot ze helemaal gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.Doe terwijl de zoete aardappels in de oven staan de rijst met een snufje zout in een pan en voeg driemaal zoveel water toe. Breng dit aan de kook en kook de rijst in 30-35 minuten zachtjes gaar. Giet hem af en houd hem warm. Maak terwijl de aardappels afkoelen de avocadosalsa. Halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees in een kom. Prak ze grof met een vork. Voeg de stukjes komkommer, het limoensap en de gehakte koriander toe en meng alles. Breng de salsa op smaak met zout en peper.
Pel de zoete aardappels zodra ze voldoende zijn afgekoeld. Doe ze dan in een kom, voeg de komijn, de limoenrasp en een beetje zout en peper toe en prak alles door elkaar. Bak de tortilla’s in een hete grillpan met ribbels zodat ze zacht worden en aan beide zijden iets bruin.
Leg de tortilla’s op een groot serveerbord. Beleg elke tortilla met een schep rijst, een schep geprakte zoete aardappel, een schepje avocadosalsa en een paar ringen rode peper. Garneer de tortilla’s met microkoriander en serveer ze met partjes limoen om erover uit te knijpen.
Dit recept komt uit het boek Detox Kitchen Groenten Verse en gezonde recepten zonder zuivel, tarwe en geraffineerde suiker door Lily Simpson.
0 reacties