Vispotje met zalm, mosselen, kabeljauw en garnalen

125
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de tomaten kruiselings in aan de bovenkant en snijd de steelaanzet uit de tomaten. Dompel de tomaten 15 seconden in het kokende water. Spoel ze koud onder de kraan en trek vervolgens de velletjes eraf. Snijd de tomaten in stukken.

Pel, halveer en snij de sjalotten in halve ringen. Pel en hak de knoflooktenen fijn. Snijd de winterpeen in plakjes. Snijd de venkel in stukken. Snijd de prei in ringen.

Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de sjalotten, knoflook, winterpeen, prei en venkel circa 3 minuten aan. Voeg de tomaten, de witte wijn, 200 ml water, zout en peper toe en breng het aan de kook. Laat de groenten afgedekt circa 8 minuten zacht koken.

Snijd de peterselie en de dille fijn. Snijd de zalmfilet en kabeljauw in stukken en voeg samen met de mosselen toe aan de pan. Laat circa 5 minuten koken, tot de vis net gaar is.

Breng het gerecht op smaak met de mosterd en evt. nog wat zout en peper en schep heel voorzichtig de peterselie en de hollandse garnalen erdoor. Serveer het vispotje in diepe borden en giet wat room over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Voor het vispotje

  • 4 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 winterwortels
  • 1 venkelknol
  • 1 prei
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml witte wijn
  • zout en peper
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 0.5 bosje dille
  • 200 g zalmfilet
  • 200 g kabeljauw
  • 500 g mosselen
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 2 el grove mosterd
  • 60 ml room
Geef je waardering
125