De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vispotje met zalm, mosselen, kabeljauw en garnalen

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de tomaten kruiselings in aan de bovenkant en snijd de steelaanzet uit de tomaten. Dompel de tomaten 15 seconden in het kokende water. Spoel ze koud onder de kraan en trek vervolgens de velletjes eraf. Snijd de tomaten in stukken.

30 min (voor)bereidingstijd
Vispotje met zalm, mosselen, kabeljauw en garnalen

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de tomaten kruiselings in aan de bovenkant en snijd de steelaanzet uit de tomaten. Dompel de tomaten 15 seconden in het kokende water. Spoel ze koud onder de kraan en trek vervolgens de velletjes eraf. Snijd de tomaten in stukken.

Pel, halveer en snij de sjalotten in halve ringen. Pel en hak de knoflooktenen fijn. Snijd de winterpeen in plakjes. Snijd de venkel in stukken. Snijd de prei in ringen.

Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de sjalotten, knoflook, winterpeen, prei en venkel circa 3 minuten aan. Voeg de tomaten, de witte wijn, 200 ml water, zout en peper toe en breng het aan de kook. Laat de groenten afgedekt circa 8 minuten zacht koken.

Snijd de peterselie en de dille fijn. Snijd de zalmfilet en kabeljauw in stukken en voeg samen met de mosselen toe aan de pan. Laat circa 5 minuten koken, tot de vis net gaar is.

Breng het gerecht op smaak met de mosterd en evt. nog wat zout en peper en schep heel voorzichtig de peterselie en de hollandse garnalen erdoor. Serveer het vispotje in diepe borden en giet wat room over het gerecht.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker