Estée Strooker

Ingredienten

4
Personen

Voor de pasta

  • 300 g volkoren penne
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 venkelknollen
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g verse spinazie
  • 1 citroen
  • 2 handperen
  • 2 el honing
  • 30 g walnoten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 200 g blauwe kaas

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Bereiding
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snijd de ui in ringen.

Halveer de venkel en snijd in hele dunne plakjes. Snijd ook het groen van de venkel heel fijn.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg de venkel toe, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en laat kort bakken. Voeg de spinazie toe, leg deksel op de pan en laat de spinazie slinken. Rasp daarna de citroen erboven.

Snijd de peren in vieren van het klokhuis af en snijd de peren in schuine stukjes.

Karamelliseer de honing in een kleine koekenpan en voeg de peer en de walnoten toe. Bak circa 5 minuten en blus af met het sap van de citroen.

Giet de pasta af en voeg toe aan de venkel.

Rasp de Parmezaanse kaas.

Breek de blauwe kaas in grove stukken.

Breng de pasta op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 

Serveren:
Schep de pasta op bord. Verdeel de peer met walnoten en de 2 kazen erover.

Geef je waardering

121
Pasta met venkel, peer en blauwe kaas