De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta met venkel, peer en blauwe kaas

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snijd de ui in ringen.

25 min (voor)bereidingstijd
Pasta met venkel, peer en blauwe kaas

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snijd de ui in ringen.

Halveer de venkel en snijd in hele dunne plakjes. Snijd ook het groen van de venkel heel fijn.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg de venkel toe, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en laat kort bakken. Voeg de spinazie toe, leg deksel op de pan en laat de spinazie slinken. Rasp daarna de citroen erboven.

Snijd de peren in vieren van het klokhuis af en snijd de peren in schuine stukjes.

Karamelliseer de honing in een kleine koekenpan en voeg de peer en de walnoten toe. Bak circa 5 minuten en blus af met het sap van de citroen.

Giet de pasta af en voeg toe aan de venkel.

Rasp de Parmezaanse kaas.

Breek de blauwe kaas in grove stukken.

Breng de pasta op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 

Serveren:
Schep de pasta op bord. Verdeel de peer met walnoten en de 2 kazen erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker